Politika privatnosti udruge Zemljane Staze

POLITIKA PRIVATNOSTI UDRUGE ZEMLJANE STAZE

Molimo da pažljivo pročitate ovu Izjavu o privatnosti kako biste se informirali o postupcima i pravilima koje primjenjujemo za zaštitu osobnih podataka. Korištenjem naše internetske stranice potvrđujete da ste pročitali ovu Politiku privatnosti te da je razumijete. Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu Politiku privatnosti.

Zemljane Staze je udruga koja u potpunosti poštuje Vašu privatnost i Vaše osobne podatke. Ovom Izjavom o privatnosti opisuju se postupci koje udruga Zemljane Staze poduzima u svrhu zaštite privatnosti. Udruga Zemljane Staze će podatke o Vama upotrebljavati u skladu s primjenjivim zakonskim zahtjevima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka.

Ova internetska stranica, kao i poslovno-informacijski sustavi udruge Zemljane Staze, usklađeni su sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

  • Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),
  • Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC).

Internetska stranica će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnom zakonskom regulativom zaštite podataka i privatnosti.

Udruga Zemljane Staze prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama, koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev, a u svrhu uspostave uspješne poslovne suradnje.

Udruga Zemljane Staze primjenjuje sljedeća načela u svrhu zaštite Vaše privatnosti:

  • prikupljamo samo informacije koje su potrebne,
  • Vaši podatci se ne koriste u svrhe koje nisu navedene,
  • ne čuvamo Vaše podatke ako više nije potrebno,
  • ne prodajemo, posuđujemo, distribuiramo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,
  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
  • ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje,
  • ne vršimo praćenje posjeta našoj web-stranici,
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
  • provjeravamo da li su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

KOJI SE VAŠI PODACI PRIKUPLJAJU TE NA KOJI NAČIN?

Ova internetska stranica se može koristiti bez davanja osobnih podataka. Nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili izravno putem naše e-mail adrese, udruga Zemljane Staze prikuplja informacije o Vama. Informacije koje unosite preko internetske stranice (npr. Vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. U slučaju da ste mlađi od 16 godina obavezni ste priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

TKO VODI OBRADU OSOBNIH PODATAKA?

Obradu ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka vodi:

Zemljane Staze
Tijardovićeva 44
10000 Zagreb

U KOJU SVRHU SE PRIKUPLJAJU OSOBNI PODACI?

Vaši osobni podaci se obrađuju isključivo kako bi se pružio odgovor na Vaš zahtjev, a prije zasnivanja poslovnog odnosa, mogućeg zaposlenja ili u svrhu izvršavanja ugovornih odnosa u slučaju već postojećeg ugovornog podnosa između Vas i udruge Zemljane Staze.

KOLIKO DUGO SE POHRANJUJU OSOBNI PODACI?

Vaši osobni podaci se pohranjuju u periodu kada je otvorena komunikacija sa Vama, a u svrhu uspostave uspješnog poslovnog odnosa te za vrijeme trajanja ugovornog odnosa. U slučaju prekida daljnje komunikacije s Vama, udruga Zemljane Staze će nakon 6 mjeseci izbrisati Vaše osobne podatke. U slučaju interesa za volontiranjem ili zaposlenjem u udruzi Zemljane Staze, udruga Zemljane Staze će prikupiti i obraditi Vaše osobne podatke koje ste dostavili te, u slučaju da se suradnja neće ostvariti, Vaši osobni podaci će Vam biti vraćeni ili trajno uništeni. U slučaju davanja Vaše privole, udruga Zemljane Staze može zadržati prikupljene i obrađene Vaše osobne podatke kao kandidata za radno mjesto.

U svakom trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje daljnje obrade Vaših osobnih podataka.

NA KOJI NAČIN SE KORISTE OSOBNI PODACI?

Vaše osobne podatke koristimo da bismo Vas kontaktirali i odgovorili na vaš zahtjev, a, u slučaju da se složite, poslati ćemo Vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Udruga Zemljane Staze  neće dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

INFORMACIJSKA SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Udruga Zemljane Staze, u slučaju prikupljanja podataka o Vama,  kroz primjenjene sigurnosne, fizičke, elektroničke, tehnološke, proceduralne i organizacijske mjere, osigurava da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju.

Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, nijedan od podataka koje otkrivate neće biti pohranjen na ovoj internetskoj stranici niti će biti prenesen ili obrađen na bilo kojoj trećoj strani. Umjesto toga, podaci se prikupljaju u obliku e-pošte i dostavljaju nam se putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS protokolom (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji. Ova internetska stranica smještena je kod pouzdanog pružatelja usluga u EU. Sav promet (prijenos datoteka) između ove interntske stranice i vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.

“KOLAČIĆI”

Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje Vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Kolačići se koriste, na primjer, kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje Vama boljih usluga. Većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće te u tom slučaju možete postavke Vašeg preglednika postaviti na način da Vaš preglednik ne prihvaća kolačiće. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite. Naša web stranica ne prikuplja kolačiće treće strane niti bilo koji od vaših osobnih podataka unutar kolačića.U svrhu optimalnog upravljanja našim internetskim stranicama mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo Vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija.

VAŠA PRAVA

Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o Vama, a u svrhu:

  • pristupa svim osobnim podacima koje smo prikupili o Vama,
  • ispravljanja osobnih podataka koje imamo o Vama,
  • brisanja svih osobnih podataka koje koje smo prikupili o Vama,
  • ograničavanja obrade Vaših osobnih podataka od strane Zemljane Staze,
  • prigovora na obradu vaših osobnih podataka od strane Zemljane Staze,
  • zahtjeva za Vašim osobnim podacima koje je Zemljane Staze ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

 

molimo Vas da nas kontaktirate na info@zemljanestaze.org ili pošaljete svoj zahtjev na:

Zemljane Staze
Tijardovićeva 44
10000 Zagreb
Croatia

PRAVO NA PRITUŽBU NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita, putem kontakata:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Martićeva 14
HR – 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000
Fax: +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr
Web: http://www.azop.hr

Odricanje od odgovornosti

Udruga Zemljane Staze pridržava pravo otkrivanja osobnih podataka trećim stranama koje nisu povezane s njima u svrhu regulacije ili izvještavanja, kako je propisano zakonom, radi zaštite naših prava ili imovine i kada Udruga Zemljane Staze smatra da je objavljivanje neophodno radi zaštite naših prava i / ili u skladu s bilo kojim sudskim i / ili drugim postupcima, sudskim nalogom, pravnim postupcima koji su služili ili su u skladu s vladinim, međuvladinim i / ili drugim regulatornim tijelima. Udruga Zemljane Staze neće biti odgovorna za zlouporabu ili gubitak osobnih podataka i / ili na drugi način na web stranici Udruge kojoj Udruga Zemljane Staze nema pristup ili ne kontrolira. Udruga Zemljane Staze neće biti odgovorna za nezakonitu ili neovlaštenu upotrebu vaših osobnih podataka zbog zloupotrebe ili pogrešnog postavljanja vaših lozinki, nemarnih ili zlonamjernih intervencija i / ili na drugi način.

 

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 15. 5. 2018. godine.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *